Hemliga utrymmen under golvet

Vi har ju valt att ta vara på att vi har ett berg under plattan och eftersom det finns utrymme på två ställen där det är mer kuperat, dvs "hålighet" har vi tagit beslut om att använda dessa som extra förvaringsutrymme. Vi har murat upp kring denna hålighet och skapat förrådsutrymme under plattan. Konstruktionsmässigt behöver man något starkare armering då det blir "frirande" i just den sektionen än den som ligger direkt på berg, makadam och isolering. Inga som helst problem konstruktionsmässigt och utrymmena är såpass små att det inte kostar speciellt mycket mer att stärka upp just där.

 I ena utrymmet har vi alltså nu byggt en vinkällare under köket som man når via en svartlackerad lucka i skafferiet. Vi kommer även att ha en glasskiva á ca 40*120 cm i betonggolvet så att man kan se del av berg och vinkällaren därifrån. Här kommer vi säkert även placera diverse julsaker mm i änden som inte blir synlig från köket.





I andra delen av huset under tvättstugan kommer vi ha ett installationsutrymme där all VVS och liknande kommer in. Dessutom förvarar vi vår varmvattentank och ctcpanna (kan koppas till fyra olika värmesystem) här. Kruxet är att de två tankarna är lite för höga för och vi måste "bygga in" dessa i golvet. Med det menar jag att vi gör ett trappsteg längst in i tvättstugan då tankarna sticker upp. Detta upphöjda utrymme får vi använda  till exempelvis för förvaring eller liknande. Alternativet hade varit att ha tankarna i tvättstugan så nu får vi i alla fall bort de delvis därifrån och kan använda utrymmet till något roligare.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Concrete bath

Instagram Villa Bergskuben

Akustikplattor från Troldtekt