Plattan än gjuten - milstolpe!



Vilken känsla! Efter månader av både rent fysiskt och administrativa arbete är grunden gjuten. Wow! Vi visste att vi valt en komplicerad lösning men att det skulle blir såhär tufft hade vi inte räknat med (jo, det hade vi egentligen fast det var vårt ”worst-case-scenario”). Kanonjobb av Kungsbacka Betongtjänst i samarbete med Swerock. Vi hade beställt tre betongbilar men slutade med att vi fick ta dit en fjärde också.






Mikael och byggarna var på plats vid 05:00 och monterade ner väderskyddet och fixade det sista inför betongbilens ankomst. De killarna som skulle gjuta plattan kom vid 07 och konstaterade ett problem. Golvvärmen och armeringen låg några mm för högt upp och det skulle innebära att vinintresse fick rätt fall i badrummet. Katastrof! Efter lite diskussioner så beslutade de att lägga betongen lite lite högre i hallen för att höja upp golvnivån i badrummet så att vi fick till rätt lutning mot badkaret. Det drog med sig att vi får ett lätt fall från entresidan till vardagsrum/kökssidan. Vi pratar om ett fall på mindre än en centimeter på 9 m. Det kan vi leva med!




Första betongbilen kom vid 08 och då körde de igång. Betongen pumpades hela vägen upp till berget.  Strax efter lunchtid var betongen på plats och man finjusterade medan betongen började bränna till. Därefter lunch och då hade betongen bränt tillräckligt (härdat) där man började fylla första betongladdningrn att man kunde gå på och glätta. Badrummet var först ut. Två tunga glättringsmaskiner bars upp inför detta. Eftersom plattan ligger så otillgängligt så krävdes det några man för detta.



 Betongkillarna var nog klara först vid 19 på kvällen och då tog vi över ensamma. Vilket fantastiskt resultat! De visste att vi skulle ha den råa betongen som golv (även i badrummet) så det var otroligt viktigt att slutresultatet blev bra. Nu skulle det vattnas minst varannan timma så det var bara att ställa klockan och upp under natten. Vi turades om och dagen efter såg jag till att vattna när Mikael var på jobbet.


Euforin varar inte så länge eftersom det är en enorm press nu att få upp formarna till de två betongväggar som måste vara på plats innan limträstommen levereras. Men man måste glädjas åt varje delmoment. Det är väldigt stressigt inför att få huset tätt nu...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Concrete bath

Instagram Villa Bergskuben

Akustikplattor från Troldtekt